Miksi arvomme.fi -palvelu

Naqu Oy selvitti touko-elokuussa 2014 Helsingin pörssissä listattujen (NASDAQ OMX Helsinki- ja First North –lista) yritysten toimintaa ohjaavat arvot. Selvityksemme tulos oli, ainakin meidän mielestämme, surullista luettavaa. Valtaosalta yrityksistä löytyi julkilausutut arvot (104/129), mutta arvot olivat toinen toistaan latteampia itsestäänselvyyksiä.

Löydöksemme suivaannuttamina loimme arvomme.fi –palvelun, josta yritys kuin yritys saisi pörssiuskottavat arvot aivan ilmaiseksi. Miksi turhaan käyttää aikaa taikka rahaa arvohankkeisiin, jos latteudet ja mitäänsanomattomuudet kerran kelpaisivat?

Oikeasti arvomme.fi –palvelun tarkoituksena on kiinnittää huomiota arvojohtamisen tärkeyteen ja sen heikkoon asemaan Suomessa. Liian usein törmäämme tilanteisiin, joissa yritykselle luodaan arvot ”koska niin kuuluu tehdä” tai yrityksen arvot jätetään määrittämättä, koska yrityksen toimitusjohtajan aikaisemmassa elämässä arvot olivat olleet ”vain sanoja paperilla”.

Oikein määritellyt ja arjessa todeksi eletyt arvot määrittävät minkälainen yrityskulttuuri organisaatiolle rakentuu sekä sen miten yritystä johdetaan ja millaista siellä on työskennellä. Kun huomioimme sen, että yrityskulttuuri, johtaminen ja työntekijöiden innostus määrittävät loppupeleissä yrityksen kilpailu- ja tuloksentekokyvyn, on uskomatonta havaita miten vähälle painoarvolle arvot useassa yrityksessä jäävät. Tähän tilanteeseen on saatava muutos jo kansallisen kilpailukykymme nimissä. Siksi arvomme.fi.

Vaikka emme suosittele käyttämään palvelumme tuottamia arvoja, kehotamme kuitenkin kokeilemaan arvomme.fi –palvelua, mutta ihan vain huvin vuoksi.

Lue lisää Naqu Oy:n arvoselvityksestä täältä
ja näkemyksistämme arvojohtamisesta täältä.